Познатиот рапер Тупак, беше убиен на 7ми септември 1996 година, додека се возел во неговиот автомобил по улицата Лас Вегас Стрип, заедно со основачот на Death Row Records, Суџ Најтом. Доколку сте голем фан на Тупак, оваа вест ќе Ви помогне да го зачувате споменот на него. На продажба е пуштен неговиот иконичен BMW автомобил, во кој се возел кога загинал.

Na prodaju automobil u kom je ubijen Tupak

Автомобилот BMW 750iL бил еден од омилените автомобили на историски познатиот рапер, опремен со петостепена автоматска трансмисија. Екстериерот е во црна боја, а ентериерот е од црна кожа, предобро реставриран и обновен, со обзир дека тој кобен ден, голем дел од автомобилот бил оштетен. Автомобилот сеуште има неколку траги од куршуми, а за него не се нуди никаква гаранција.

Автомобилот може да го купите преку сајтот ,,Celebrity Cars“ по цена од 1.75 милиони долари.

                                                                                                        Сликите се сопственост и се превземени од сајтот celebritycars.com.