“ Посилно од се“ и “Доволно зрел“,ова се двете песни на младата пејачка  Барбара Ракичевиќ за која светот допрва ќе слушне.Талентирана, уникатна  и со лице на ангел,оваа  девојка е вистинско освежуавње на македонската естрада.Ги има најубавите,но во исто време и најтажните очи. Ако ги проследите нејзините интервјуа на Јутјуб ,ќе разберете дека се работи за чиста ,искрена душа која многу ја сака музиката,танцувањето и се она што го носи виорот на младоста.Барбара е ќерка единеница на Тв водителката Мелита Ракичевиќ и  Владимир-Соме, долгогодишен сопственик на локали во Скопје.