Бил Гејтс е познат по тоа што често користи супер јахти за одмор и релаксација, но за прв пат купува супер јахта која ќе биде во негова лична сопственост.

Аква јахтата се напојува со течен водород складиран во два резервоари на -423F, што значи дека единствената емисија е водата.

Бидејќи се напојува со течен водород ќе му овозможи да патува скоро 4.000 милји пред да треба да ја наполни гориво. Аква супер јахтата има простор за 14 гости, сала, јога студио и салон за масажа како и каскаден базен на задната палуба.


Моделот на оваа јахта беше откриен во Монако 2019 година на Monaco Yacht Show in 2019.

Погледнете го видеото: