Даглас Пит (55) со прекар Даг е помлад брат на холивудскиот миленик Бред Пит, а иако се крие од јавноста, во бизнисот е подеднакво успешен како и неговиот брат пред камерите.

За разлика од Бред (58), која долги години тивко страда од жени ширум светот и благодарение на улогите брои милиони на своја сметка, Даглас е претприемач, инвеститор и филантроп.

Бред е три години постар од својот брат, а за разлика од актерот, Даглас води хармоничен приватен живот. Застана пред олтарот со Лиза Пит во 1990 година, а заедно имаат три деца – Лендон, Сиднеј и Реган.

Од 2010 година, Пит е амбасадор на добра волја во Танзанија и ја основал фондацијата Care To Learn, која ги финансира децата во отсуство на храна, хигиена и медицинска нега.

Иако многумина велат дека двата света се различни, Бред и Даглас Пит се во одлични односи, па редовно се слушаат, а и се голема поддршка еден на друг. Иако не се гледаат така често поради природата на работата на Бред, тие се држат до својата врска и ја користат секоја прилика за дружење.