Прекрасниот и преемотивниот краток анимиран филм, под името ,,Hair Love“, доби и номинација за Оскар. Се работи за мало девојче и нејзиниот татко, кој постојано се обидува да и направи фризура и никако не му успева. На крај предизвикот е постигнат со помош на видеото од нејзината мајка која го снимила пред да замине во болница да се лекува.

Преубав филм исполнет со емоции, љубов и забава ќе Ви ги стопли срцата, а пренесува и многу моќна порака. Филмот е режиран од страна на Метју Шери, а се базира на истоимената книга.