Фестиваот Вудсток кој се одржал во 1969 година на една фарма во Њујорк важи за значаен настан од историјата кој оставил голем белег на музиката, модата и културата до ден денешен. Дел од алтернативната култура кој отворил многу полемики во овој период. Секој различно го доживувал, но едно е важно – овој фестивал е главен хепенинг кој го одбележал крајот на шеесеттите и почетокот на седумдесеттите години, бил и останал идеал. Вудсток е камен-темелникот на хипи културата, главна точка на еден животен стил и начин на размислување.

Главна тема на оваа статија е модата на т.н ,,вудстоковци“, која се бележи и до ден денес. Одамна , пред да се појави концептот на уличната мода, овде жените носеле впечатливи модни парчиња, од кои многу модни куќи црпат инспирација и денес. Беспрекорен стил, карактеристичен за оваа револуционерна година. Како модата од Вудсток се носи денес?

 

Woodstock Women Fashion

 

Woodstock Women Fashion

 

American Singer/ Songwriter Grace Slick With Psychedelic Rock Group Jefferson Airplane

A Young Woman In A Fringed Buckskin Top At The Woodstock Music Festival

 

Hippie Couple Standing Barefoot On A Road Holding A Bundle & Wine Bottle At Woodstock

 

Woodstock Women Fashion