80-годишниот ветеран Џим Анис, веќе 50 години рачно изработува дрвени играчки и им ги подарува на децата чии родители не можат да си дозволат да им купат. За овој добродушен старец, Божиќ е период на подароци, кога треба да ја изнудиме насмевката кај луѓето, а најсреќни треба да бидат децата. Тие вистински и од срце ја чувствуваат Божиќната магија и навистина треба да уживаат во неа. Не, секое дете добива „играчка од Дедо Мраз“ за празниците, па затоа е тука Џим Анис.

Тој вели дека целата оваа работа го чини околу 1000 долари годишно, но тоа не може да ја плати ниту една детска насмевка. Тој за празниците подарува околу 300 дрвени играчки кои ги изработува преку годината.

Се надеваме дека оваа приказна ќе Ве остави инспирирани за да насмевнете барем едно детско срце за празниците!