Нутриционистите препорачиваат  дека чаша вода и мешано свежо овожје се идеална комбинација  за да се започне денот.Овошјето е богато со природни влакна кои се одлични  за варењето на храната, потоа содржат витамини и минерали, потребни на организмот.Значи, од денес свежо овошје за старт на работниот ден.