Вашиот дом е место полно со енергија. Вашите чувства, мисли и емоции можат да носат одреден вид на енергија или таа може да биде донесена од други луѓе. На пример, некои членови на семејството, соседите или пријателите можат да донесат негативна енергија однадвор, што подоцна влијаат на вашето расположение и расположението на вашите најблиски.

Еве еден едноставен пример како да го исчистите домот од негативна енергија:

Земете обична стаклена чаша што нема никакви никакви цртежи, боја или резби. Исто така, имајте на ум дека нема да ја користите повторно. Ако е можно, купете специјално таква чаша што ќе ја користите исклучиво за оваа намена. Наполнете ја со 1/3 морска сол. Дополнете 2/3 од чашата бел оцет или органска јаболкова киселина. Последната третина наполнете ја со обична, чиста вода. Чувајте ја чашата во собата на каде што мислите дека лошите вибрации се најмоќни. Може да биде просторија во која ги примате гостите. Ставете ја чашата во скриен агол за да отстои 24 часа. Многу е важно никој да не ја допира чашата. Следниот ден разгледајте ја чашата:
-Ако чашата е иста како што ја оставивте претходниот ден, тогаш во таа просторија нема лоши вибрации. Пренесете ја во друга просторија и повторете ја постапката на ист начин.
-Ако во чашата се појават меурчиња како во минерална вода, ако се замагли или обои зелена тоа значи дека во просторијата има негативна енергија.

clear drinking glass on brown wooden surface

Во овој случај, содржината на чашата треба да се истури и да се измие многу добро.
Потоа додадете ги истите состојки и повторете ја постапката во истата просторија, за следните 24 часа. Повторете онолку пати колку што е потребно.