Македонија ќе настапи на светското кик бокс првентсво за сениори во Лидо Де Џосоло, Италија. Настанот ќе трае од 15-ти до 24-ти октомври оваа година, ќе учествуваат 1418 кик боксери со 1593 натпреварувачки влезови од 69 држави.
Претседателот на македонската кик бокс федерација Дејан Митровски-Урко ги спреми нашите репрезантивци кои ќе настапуваат на светското првентсво во Италија.
За Македонија ќе се борат:
-84 кг Климент Гроздановски ( дисциплина кик лајт )
-81 кг Димитар Ѓоргиев ( дисциплина лоу кик )
-86 кг Бобан Илиоски ( дисциплина К-1 )
-63,5 кг Роберт Костовски ( дисциплина лоу кик )
-89 кг Климент Грозданоски ( дисциплина кик лајт )
+94 кг Стефан Михајловски ( дисциплина кик лајт )
-57 кг Филип Ризов ( дисциплина лоу кик )
-63,5 кг Марко Тодоров ( дисциплина К-1 )
– 65 кг Викторија Варадинова ( дисциплина лоу кик )

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Urko Dejan Mitrovski (@urkourko)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Urko Dejan Mitrovski (@urkourko)