На Светското првенство по кик бокс во Италија Македонецот Димитар Ѓорѓиев освои златен медал каде што се бореше против Никола Дробњак од БиЏ со резултат 3-о

Ова е четврта титула на светските првенства.

2011 – Светско првенство – златен медал – кик клајт
2013 – Светско првенство – златен медал – кик клајт
2015 – Светско првенство – златен медал – кик клајт
2021 – Светско првенство – златен медал – лоу кик