Косовската ѕвезда Донјета Косуми позната под прекарот Калаши е страствен љубител на расни коњи.
Во Косово има повеќе коњички клубови каде што коњите и јавачите имаат можност да ги развиваат своите вештини и притоа да се забавуваат а токму тоа го прави и Калаши.

Во прилог фотографии од нејзиниот инстаграм профил

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Donjeta Kosumi (@ak47kallashi)