Пред неколку дена во  срцето на Милано, на Пјаца  Дуомо, светскиот моден бренд Монклер го прослави 70-тиот роденден. На модната ревија имаше околу 700 танчери, 100 хористи и вкупно  952 манекени од целиот свет.

Андријана Илиоска  е првата и единствена  македонска манекенка која  беше дел од овој гламурозен настан кој буквално ги помести границите во историјата на модниот бизнис.