Скопјанецот Емир Гроф е тапанар во  музичкиот бенд ‘МиКаса“.По професија е дипломиран дефектолог за дечиња со посебни потреби, работа која вели ја сака од срце.Освен љубовта кон децата,Емир ја сака и музиката, односно тапаните.Професионално со музиката се бави веќе неколку години и како што вели најмногу ја сака ориентална музика. Неговиот имиџ на музичар е уникатен.Препознатлив е по шеширите,марамите и модните асесоари,посебно ставјки моден акцент на очилата за сонце.