Со векови, луѓето ги ценеле есенцијалните масла и нивните благодетни придобивки. Етерични масла може да се користат заедно со конвенционалната медицина за да се подобри оптимално здравје. Кои се некои од придобивките од користењето на есенцијални масла во вашата рутинска нега?

person holding bottle

Етеричните масла ја подобруваат емоционалната благосостојба;

Со помош на ароматерапијата се подобрува менталното, физичкото и духовното здравје. Самото вдишување на мирисот од есенцијалните масла дава чуство на мир, среќа, релаксација и енергија;

Чистење на просторот;

Секојдневното користење на есенцијални масла може да помогне во убивање на токсините во Вашиот дом. Освен тоа овие масла ги убиваат вирусите и бактериите. Набавете дифузер и започнете со ниво користење!

За нега на организмот;

Овие масла многу позитивно влијаат при нега на кожата и косата. Можже да ги користите за нега и зајакнување на косата, скалпот, постигнување на сјаен тен на кожата и ги намалуваат знаците на стареење;

person holding bottle

Кои есенцијални масла Ви ги препорачуваме?

  • Див портокал: Ја поттикнува креативноста, дава чувство на енергија, го крева расположението.
  • Нане: ја ублажува болката, лади изгореници од сонце, ги чисти синусите, ја ублажува главоболката, ја подобрува концентрацијата.
  • Лимон: Помага при варењето на храната, придонесува за здрава коса, го подобрува имунолошки систем, убива бактерии, против болки во грлото, го контролира апетитот
  • Лаванда: Го ублажува стресот / вознемиреноста, поттикнува релаксација, го подобрува спиењето, ја ублажува болката, третира акни, го поттикнува растот на косата.
  • Чајно дрво: Отстранува мувла, дезинфицира, го олеснува чешањето / воспалението, природен дезодоранс.

labeled bottle lot