Една холандска студија кажува дека жените повеќе се загреани ако мажот носи тесни боксерки.Во оваа студија учествувале околу 200 жени кои во анкетата кажале дека кога ќе видат маж во боксерки има изгледал по секси.На второ место ги ставиле стомачните мускули и задникот.