Популарната собна билка Замиа моментно е најбарана за декорација на секој дом.Ова растение не бара некоја посебна нега, не бара светлина,ниту премногу вода.Нејзините сјајни и месести листови ќе му дадат на просторот еден поинаков егзотичен изглед.Замиата се расмножува со резанки и преку коренот.Чувајте ја на сенка или во темните агли од домот.