За Ина Дескова велат дека е  една од најубавите спортиски во Македонија.Џудиската која ги бранеше боите на нашата земја,освои злато и стана најдобра во нејзината категорија.Да добро прочитавте,Ина е џудист со златен медал.Просто да не ви се верува.Никогаш нема да погодевте, разгледувајки ги нејзините фотографии на Инстаграм.Ина слободно може да се носи, рамо до рамо со најпознатите светски топ модели.А има и зошто.Оваа раскошна русокоса живее во Скопје,обожава животни,песочни плажи и сонце.Каде и да помине,вратови се кржат по неа.А има и зошто.Нејзините 5 минути допрва доаѓаат.