Украсувањето на домот за време на Новогодишните и Божиќните празници е вистинско уживање. Доколку имате празен простор кој не знаевте како да го пополните еве една интересна идеја како да изработите божиќен декоративен камин, од рециклиран материјал, а затоа да потрошите многу малку време и пари.

За изработката потребно Ви е картонски кутии, декоративна хартија во боја, леплива трака и доза креативност.

Најпрво одберете место каде ќе го поставите, па потоа одберете го типот на каминот дали ќе биде ѕиден или аголен.

Santa's Entrance: Fireplace made from cardboard boxes

QUIANE ART - Papers & Craft Molds: Cardboard Fireplace to Decorate Your Christmas