Масажата има безбгрој бенефити врз Вашето тело и здравје, тука спаѓа подобрување на циркулацијата, ослободување од напнатоста, стимулација на телото за да се ослободи од токсините. Кога масажата е комбинирана со ароматерапија, е тогаш е најдобрата синергија за Вас. Овде Ви предлагаме идеално масло за масажа и ароматерапија кое може да го направите дома.

woman lying with prone position

Потребно Ви е:

  • По 0.50 мл масло од бадем, масло од кајсија, 0.50 мл масло од грејпфрут, 0.50 мл масло од сусам.
  • 10-12 капки есенцијално масло по Ваш избор
  • Шише со темно стакло

Измерете ја количината на маслата во посебен сад за мерење. Измешајте ги заедно. Додадете го есенцијалното масло. Истурете го во мало шишенце со темно стакло. Добро протресете пред секоја употреба. Истурете околу 1 лажичка во рацете и нежно масирајте . Овој рецепт може да биде двојно, тројно зголемен според Ваша потреба.

 

person holding amber glass bottle