Кожната јакна која Силвестер Сталоне ја носеше играјќи го Роки во 1976 година, продадена е за 325.000 долари на аукцијата Херитиџ (Heritage Auctions).

Foto: Profimedia/IFTN / United Archives

„Роки“ се смета за најпознатиот боксерски филм во историјата на кинематографијата. Низ светот ја претстави приказната за подемот на Роберт „Роки“ Балбоа, скромниот боксер од Филаделфија, кога го толкуваше тогаш непознатиот актер Силвестер Сталоне.