Мобилните апликации навистина ни се од голема помош во животот, дури и при патувањата и авантурите тие мoжат да Ви бидат најдобри пријатели. Доколку сте тип на човек што обожава да патува и тоа го прави често, овие неколку апликации навистина ќе Ви бидат од корист. Ќе го привлечат Вашето внимание дури и ако патувате за прв пат.

closeup photo of turned on smartphone near keyboard

 1. Google Maps – Можете да го користите ГПС дури и кога сте офлајн и да зачувате мапи и омилени места.
 2. My eVault – Чувајте ги сите важни броеви и лозинки на еден безбеден простор.
 3. Packpoint – Оваа апликација функционира како водич за пакување. Внесете ја Вашата дестинација за патување и активностите како што се планинарење, плажа, кампување, а апликацијата ќе Ви помогне со соодветни упатства што треба да спакувате во куферот, без да се грижите дали сте заборавиле нешто.
 4. WiFi Map – Ви помага да пронајдете јавните WiFi мрежи и лозинки.smiling man while holding smartphone
 5. Flipagram – Ви помага да ги  компајлирате  Вашите фотографии за патувања во видео со слајдшоу и да додавате музика ако сакате.
 6. Hitlist – За да заштетиде време при букирање и барање на ефитни авионски карти, симнете ја следнава апликација Внесете ја Вашата дестинација, а апликацијата ќе Ви ги најде најисплатливите карти до Вашата дестинација.
 7. Bonjournal – Работи како мини патнички магазин, каде што можете да додавате фотографии и лесно да ги претворите во PDF, како и да ги следите пријателите.
 8. Moovit – Оваа аплиакција најдобро ќе Ви помогне при патување и користење на градски превоз во непознат град во кој се наоѓате. Внесете ја Вашата моментална и крајна дестинација, а апликацијата ќе Ве насочи кон најбрзата, најбезбедна и најефтина рута.person holding silver iPhone 6
 9. Google Translate – Ви помага да преведувате на кој било јазик додека сте во странство. Може да зборувате во микрофон, да напишете фрази или дури да го држите телефонот за да фотографирате текст и тој ќе го преведе.
 10. Redzone – Во многу градови низ светот постојат одредени места каде што туристите и не се баш срдечно добредојдени. Оваа апликација ќе ја зачува Башата безбедност, доколку видите црвена ознака на мапата од апликацијата, тогаш држете се подалеку од таа област.
 11. Green Globe –Наведува опции за патувања за „зелени“ места, без разлика дали се хотели, одморалишта или атракции на Вашата локација .

Brown Leather Duffel Bag