Оваа статија ја посветивме на најскапите автомобили кои започнуваат од Bugatti Chiron, кој чини 2,7 милиони долари. Дел од нив се само уникатни модели, кои и да имате доволно пари не можете да ги купите, туку тие се изработени само за одредена група клиенти. Ова е доказ дека автомобилите не се само средство за транспрт туку можат да се претворат и во уметничко дело.   Големи имиња како Ламборџини, Астон Мартин и секако Ролс Ројс доаѓаат со многу високи цени, кои првенствено се насочени кон колекционерите, а многу од нив се распродадени уште пред да се објави нивниот изглед јавно. Многу од автомобилите што можете да ги видите на нашата листа се надвор од дофатот на обичните луѓе, но мора да признаеме дека сиггурно ќе Ви предизвикаат задоволство додека само ги гледате преку екранот на вашиот компјутер или мобилен телефон.

Модел на Ролс Ројс Sweptail – кој чини 13 милиони долари

Rolls Royce Sweptail - 13 miliona dolara

Модел Koenigsegg Ccxr Trevita кој чини 4.8 милиони долари

Koenigsegg Ccxr Trevita - 4.8 miliona dolara

Модел Lamborghini Veneno кој чини 4.5 милиони долари

Lamborghini Veneno - 4.5 miliona dolara

Моделот на Астон Мартин AM-RB 001 кој чини 3.2 милиони долари

Aston Martin AM-RB 001 - 3.2 miliona dolara

Моделот на Ферари – Pininfarina Sergio кој чини 3 млиони долари

Ferrari Pininfarina Sergio - 3 miliona dolara

Модел – Pagani Huayra кој чини 2.8 милиони долари

Pagani Huayra - 2.8 miliona dolara

Модел Bugatti Chiron кој чини 2.7 милиони долари

Bugatti Chiron - 2.7 miliona dolara