Зелената боја на очите е најретката боја на светот, па затоа ако имате зелена боја на очите тоа заслужува да биде истакнато. Зелените очи можат да бидат најразлични нијанси, а Вашата шминка треба да го потенцира тонот на Вашите очи и да се фокусира на тонот.

macro photograph of eyeshadow palette

Немојте да користите многу светли сенки и сенки со светки, како ни превише интензивни бои. Зелената боја сама по себе е доволно атрактивна, така што шминката со интензивни бои ќе даде лош резултат. Најдобри се мат нијансите, и многу е важно да избегнувате зелена боја.

selective focus photography of woman sitting on ground

Во врска со ајлајнерот, избегнувајте го црниот! Користите темно кафеав, златен, потемно сив. За да ги стакнете очите нанесете бел молив за очи на внатрешните агли на окото. Најдобра сенка за Вас е нијансата на кафеава, бордо, виолетова.

Самата зелена боја на очите е доволно атрактивна, па со непримерна или нападна шминка ќе постигнете спротивен ефект.

 

close-up photo of woman's face