Кога веќе го усовршивте нанесувањето на црниот ајлајнер, зошто да не пробате нешто ново? Многу жени сметаат дека белиот ајлајнер е ,,too much“, но кога правилно ќе се нанесе Ви гарантираме дека ќе добиете софистициран и гламурозен ,,make up“ изглед за новогодишната ноќ. Освен тоа, со него визуелно ќе ги зголемите Вашите очи. Следете ги следниве правила:

1. Нанесете го само на делот од капакот кој се гледа доколку очите се отворени, така ќе добиете изглед дека целите очи се прекриени, а всушност се работи за илузија.

something a little less dramatic and this could be an eyeliner breakthrough

2. Сакате претенциозен и амбициозен изглед? Нанесете го под долните трепавици!

Summer trend: lower lash line. Unconditional SS2013.

За нежен и впечатлив изглед, различно и впечатливо, нанесете го во тенка линија над окото. Оставете линиите да ги следат веѓите.

30+ Most Fascinating And Gorgeous White Eye-liner Makeup Ideas - Page 26 of 38 - Marble Kim Design

За оние кои сеуште не можат да се одречат од црниот, Ви предлагаме комбинација од црн и бел.

mujer maquillada con delineador blanco y negro

Истакнете ги внатрешните агли на окото со бел ајлајнер.

20 ways to wear white eyeliner (@hannahemple yes, let's)