Бизнисменот Vijet Ngujen Dinah Tuanm од Виетнам ја поседува најскапата и најлуксузна колекција на виски во светот. Неговата колекција е проценета со вредност од  16.75 милиони долари, а е внесена и во Гинисовата книга на рекорди како највредна.

Otkrivamo: ko je vlasnik najskuplje kolekcije viskija na svetu procenjene na 16.75 miliona dolara

Ова богатство и луксуз се состои од најстарите и највредните шишиња шкотско и јапонско виски, Macallan Fine & Rare колекцијата од изданието од 1926 година, една од најстарите шишиња Bowmore виски и четири шишиња Springbank виски од 1919 година. Неговата колекција брои 535 шишиња виски.

Otkrivamo: ko je vlasnik najskuplje kolekcije viskija na svetu procenjene na 16.75 miliona dolara

Сопственикот Vijet Ngujen Dinah Tuanm изјавил дека проширувањето на неговата колекција е неговата страст и дека нема намера да продаде ниту едно парче од неа.

Otkrivamo: ko je vlasnik najskuplje kolekcije viskija na svetu procenjene na 16.75 miliona dolara

Otkrivamo: ko je vlasnik najskuplje kolekcije viskija na svetu procenjene na 16.75 miliona dolara