Кило пудра,вештачки трепки,сјај за усни и руменило,вака влагаат во вода скопските шмизли. Па имаш растечена  маскара,растечена сенка за очи, која се прелева по образите и пудра, која тук таму ги покрива деловите од лицето.Следува бришење со пешкирот и непрепознатливо лице на скопската шмизла.Во паника ги бара очилата за сонце,оди другарките ќе и се смеат,а момчето со неа нема да ја препознае.Денес ке им ги простиме високите потпетици на плажа,накитот и кич костимите за капење. Напомена-Постои водоотпорна шмина,малку е поскапа но се исплати,чисто за да не бидете кловн.