Нема на планетата Земја попопуларна птица од африканското розево фламинго. Модните дизајнери секоја година летните колекции ги стартуваат токму со фламингото. Неговата специфична градба и бледо розовата боја, на оваа птица и даваат уникатност,па така, фламигото го  имате на костими за капење,маички,чанти и други асесоари.

Tropical Flowers Background. Summer Design. Flamingo. T-shirt Fashion Graphic. Exotic