Кога ке се спомене нејзиното име,веднаш  ве асоцира на гламур,сексапил и мода.Лила Филиповска е како камелеон.Нејзините модни трансформации никого не оставаат рамнодушен.Се што таа ке облече,станува модерно и тренди било да е шминка,фризура или гардероба.Таа тоа го прави најдобро.Лила долги години е нашето најпопуларно Тв лице од малите екрани.Нејизниот Инстаграм е преполн со фотки од кои нејзинте фанови добиваат идеи како да се облечат,од каде да купат асесорис,модно парче или како да се нашминкаат.Инфлуенсерството во Македонија Лила го донесе прва и затоа е на врвот.Нејзиниот осет за висока мода и донесе најмногу следбеници. Едноставно таа тоа го прави најдобро,дали е во базен, дали е дома со мачорот Рагнар или е на денско кафе,сеедно.Лила  си е Лила.