За сите љубители на научната фантастика, имаме фантастична вест! Во Мексико постои луксузен ресторант, во кој навистина имате чувство како да сте во вселената. Ентериерот на овој  ресторант е инспириран од научно-фантастичниот филм  Interstellar-Кристоофер Нолан, и изобилува со многу илузиони предмети.

Restoran za sve ljubitelje svemira

Овој ресторант зафаќа површина од 200м метри квадратни, а гостите уживаат во искуство кое ги носи надвор од овој свет. Ѕвезденото небо е изработено од 250.000 лед светилки, столици со ефект на огледала, контрастни црти на ентериерот.

Restoran za sve ljubitelje svemira

Овој единствен и гламурозен ресторант е дел од Мелисме Мексико 2019 година, што претставува интерактивна хаути-кулинарска манифестација што се одржува секоја година. Ресторантот претставува приказна за испреплетувањето на времето и просторот и создавањето на  визуелно спектакуларно опкружување.

Restoran za sve ljubitelje svemira