Македонија ќе настапи на Европското кик-бокс првентсво за постари кадети и јуниори во Будва, Црна Гора. Настанот ќе трае од 5-ти до 14-ти ноември оваа година. Ќе настапат 1163 кикбоксери со 1466 натпреварувачки влезови од 39 држави.

За Македонија ќе се борат:

-47 кг Исмаел Туркер – постари кадети, кик лајт

-57 кг Силивио Мировски – јуниори, К-1

-48 кг Олгица Орешкова – јуниори, лоу кик

-71 кг Горјан Ристовски – јуниори, К-1

-65 кг Миа Тодорова – јуниори, К-1