Сопственичката на ланецот луксузни оптики „ Диоптра“ ,Марија Костуранова важи за дама која го негува елегантниот стил на облекување.Модните парчиња  внимателно ги комбинира и скоро секогаш е црни-бели  тонови,иако ја сака и црвената боја.

Неодамна таа го промени и  имиџот на косата,па со помош на вештите раце на фризерот Зоки Давитков таа стави ултра модерни екстензии кои одлично и прилегат на фигурата. „Диоптра“ е повеќегодишен нејзин бренд каде може да се најдат модерните очила  за сонце и вид од сите светски брендови.Марија е љубител на брендирана гардероба,но не онаа кичестата,туку напротив одбира парчиња кои се модерни и елегантни во исто време.Таа е во чекор со модата и кога се работи за чавлите и чантите во сите можни варијанти.