Смртта на муфтијата Муамер Зукорлиќ шокираше многумина во Србија и Босна и Херцеговина, а неговите обожаватели објавија илјадници проштални пораки на социјалните мрежи. Меѓутоа, една која дбеше објавена на Твитер предизвика големо внимание и ги растажи сите.

Твитерџиите објавуваат фотографии од мачката на Муамер Зукорлиќ која не сака да се одвои од гробот на починатиот муфтија