Оваа година по 12-ти пат се одржа познатиот ромски фестивал „Рома Фест“ каде што се негува ромската музика и култура.

Најдобрата група „МиКаса Бенд” го одржа својот прв настап на овој фестивал кој траеше 40 минути со што цела сала ја кренаа на нозе и добија огромен аплаус.