Еден од најпопуларните Дизни цртани ликови е дефинитивно Мики Маус.Неговиот лик моментно е хит и тренди, ако го носите на маички,џинск,фустани и чанти. Волд Дизни кога го креирал овој лик не ни претпоставувал дека еден ден ке стане  модна икона.