По секоја употреба вашите четки за шминка треба да ги измете со топла вода и малку сапун.Ова е потребно затоа што на четката се сопира прав кој може да се залепи на вашето лице и да предизвика габични инфекции.По миењето со млака вода,исушете ги со фен или мека сува крпа.Ке бидат како нови.