Волнените капчиња, не се сметаат баш за следбеници на модата, меѓутоа ако знаете да ги носите на вистинскиот начин, може да изгледате модерно и тренди со нив. Пример за тоа е Дејвид Бекам, кој е навистина дисциплиниран во врска со модата,  волнената шапка честопати е дел од неговиот изглед. Како и многу други работи во светот така и во модата, не е важно што се носи туку како се носи. Ако помислвте дека зимските шапки, баш и не ве обожаваат, тогаш размислете уште еднаш, можеби не ги носите правилно.

Класична шапка 

Ова е најкласичен облик за волнена шапка, кој е најпопуларен. Слободно можете да ја комбинирате со зимскиот капут и класичен ,,outfit“.

A classic cuffed beanie for men

How to wear a beanie with a suit for men

,,Рибарска“ шапка

Идеално одговара со „workwear“ стил, за перфектен ,,street“ изглед. Запамтете, оваа оригинална волнена шапка мора да ја носите над увото.

How to wear a fisherman's beanie

 

Men's street wear beanies - how to wear

,,Bubble“ шапка

Интересна зимска шапка со пом-пом додадок. Иако ова не е баш совршен декоративен елемент во машката мода, интересен е податокот дека влече корени дирекно од војската. Војската на Наполеон носела вакви пом-пом додатоци на шапките за да ги разликуваат од другите. Носете ваков тип на шапка со потемни бои и скромна големина. Комбинирајте ја со џемпери во универзални бои, карирани кошули.

How to wear a bobble hat for men

Широка капа

Овој модел веднаш не потсетува на Дејвид Бекам и неговата ,,baggy“ шапка. Комбинирајте ја со спортска гардероба, со фармерки, дукс, спортски јакни.

David Beckham oversized beanie