Мате Римац е 33-годишен Хрват кој со неговиот изум со 1914 коњски сили ја посрамоти цела авто-индустрија со тоа што го создаде најбрзиот електричен автомобил во светот кој за 9.50 секунди достигнува брзина од 300 километри на час и максимална брзина до 415 километри на час.
Мате Римац овој невероватен концепт 2 автомобил го нарече Невера со тоа што ова име се запиша во историјата на авто-индустријата како најбрз автомобил во светот.