Највисокото дрво во светот се наоѓа во националниот парк во Редвуд во Калифорнија но точната локација е во тајност поради злонамерни луѓе за да не дојде до негово оштетување. Ова дрво е откриено од научниците Крис Аткинс и Мајкл Тејлор  тврдат дека е старо околу 800 години а неговата височина изнесува 116 метри.