Свесни сме колку планирањето на Вашето големо запросување може да биде стресно.  Уште повеќе, доколку немате идеа како да го изведете. Обидете се Вашата инспирација да ја најдете во следниве романтични и креативни идеи и предлози. Без разлика дали сакате да го поставите судбоносното прашање на еден симпатичен, но едноставен начин или сте подготвени да организирате супер уникатно изненадување, тука има нешто за вас. Како и да е, запомнете дека најдобриот начин го диктира и карактерот на Вашата сакана. Сакате да внесете дополнителна магија и да го направите моментот уште по незаборавен? Размислете за инвестирање во професионален фотограф.

Без разлика дали сте момче кое бара идеа да ја запроси својата партнерка, или сте девојка која само го замислува и со нетрпение очекува овој ден, овие интересни факти сигурно ќе Ви се допаднат.

Will You Marry Me ? signage

61% од момците се консултираат со својата девојка пред да го купат прстенот.

Најпопуларен месец за запросувања е Декември.

Процентот на невестите кои го менуваат својот статус на Фејсбук веднаш откако ќе се кажат ,,Да“ е  75%.

Само 29% од мажите одоговориле дека би носеле веренички прстен.

Процент на парови кои објавуваат фотографии од свршувачки е 69%.

27% од невестите по предлогот прво се јавуваат кај својата најдобра пријателка.

smiling woman grabbing man's shoulder

Замисливте јавно запросување? Еве неколку идеи како да го направите тоа.

1. Изберете Ваше заедничко омилено место, место кое има лично значење за двајцата. Штом сте таму, замолете некој во близина да направи слика за вас заедно. Наместо да позирате, спуштете се на едно колено.

2. Поканете бенд кој ќе ја изведе омилената песна на Вашата партнерка во паркот или друга јавната локација. За изненадувањето да биде поромантично, прашајте ги изведувачите дали можат да го внесат името на Вашата сакана во текстот.

3. Организирајте запросување со уличен карикатуристи. Карикатуристичарот нека скицира слика од вас двајца со зборови, кои велат: “Дали ќе се омажиш за мене?”

4. Излезете на танцување и замолете го диџејот или Ви донесе микрофон за да можете да посветите песна и да предложите на подиумот.

man putting ring on woman's hand

Романтично запросување далеку од се:

1.Изнајмете веспа, скутер или велосипед за да го обиколите градот и поканете ја Вашиот скоро-вереница на возење, но потсетете ја заради безбедност да носи шлем. Предајте го шлемот со прстенот внатре. Потоа одете да прославите!

2.Барате идеи за предлози за плажа? Одете на брегот и изградете песочен замок заедно. Кога партнерката не гледа ставете го прстенот на врвот.

3.После долг ден на разгледување на градот, во хотелската соба спремете рози, свеќи и шампањ – сè за совршен предлог и изненадување.

couple sitting on the field facing the city

,,Домашно“ запросување

1.Соберете еден куп Вашите пријатели и семејство за забава и сите нека се облечат во маица или носат балони исполнети со хелиум што носи по една од буквите во фразата: “Дали ќе се омажиш за мене?” Потоа, предложете групна слика за да ја откриете пораката.

2.Напишете го вашиот предлог во флуросцентни налепници на таванот. Влезете во кревет, исклучете ги светлата и почекајте ја реакцијата.

3.Враќање во вашето детство  – со предлог напишан во креда на тротоарот на Вашата улица.

4. Пополнете  просторија во вашиот дом со фото-спомени од вашата врска; можете да ги обесувате на балони или да ги покриете sидовите со нив.

5. Нарачајте вообичаена сложувалка направена со Вашата слика и зборовите “Омажи се за мене?” Во дождлив ден, предложете ја оваа активност. Кога ќе завршите доволно за да можете јасно да ја видите фотографијата и да ги прочитате зборовите, време е за предлогот за брак. (Совет: Ова добро функционира и со Scrabble.)

woman wearing white shirt holding rose covering face