Компанијата Google секоја година прави статистички преглед на најпребарувани страни низ целиот свет, поделено на региони, суб-региони и градови.

Преку Google Tends имате прилика да ја разгледате тенденцијата на пребарување и направите статистички преглед на сите страни, па дури и да споредите одредена страна со друга или одредена тема за да добиете целосен резултат, односно квантитативна анализа поделено по месеци и број на прегледи.

 

Во Р.С Македонија најбарана тема поврзна со мода се модните теми, модните групи и продавници за мода во Скопје, теми поврзани со Mana fashion, online shopping и Mega fashion. Како а најбарана страна се појавува компанијата Massimo Duty, после неа ZARA, Replay, Timberland, Mango и други. Како град кој најмногу пребарувал се појавува Скопје.