Chanel No.5- глобално познатиот бренд му платил 7 мил. долари на познатиот актер Бред Пит за да се појави во нивната реклама.

Louis Vuitton ја платиле Анџелина Џоли 10 милиони долари за да се појави со нивна дизајнирана чанта.

Subway му платиле 15 милиони долари на Џаред Фогал за да се појави во нивна реклама со која баш и не доживеале некој значителен успех.

T-Mobile ја платиле Кетрин Зета Џонс 20 милиони долари за да учествува во нивна реклама, со што го зголемиле енормно бројот на претплатници.

Samsung го платил 20 милиони долари за Џеј З да учествува во нивната реклама.

Pepsi ја платиле 50 милиони долари Бијонсе за да учествува во нивната реклама, но нејзиното учество не оставило преголем впечаток за генералната публика.

Reebok го платиле 50 Цент 80 милиони долари за да ги рекламира нивните патики G Unit sneaker, со што станал највисоко платената славна личност.

Nike го платиле кошаркарот Леброн Џејмс 90 милиони за да го носи нивниот бренд во период од 7 години.

Nike му платиле 100 милиони долари на Тајгер Вуд за да го стават неговото лице и име на нивните производи.

На водечко место е е Adidas, кои му платиле 160 милиони долари на Дејвид Бекам за да го претставува нивниот бренд и учествува во нивната реклама.