Гостиварчанецот  Небојша Василевски , велат дека е еден од најзгодните физиотерапевти во Македонија. Небојша е задолжен за комодитетот на ракометните репрезентативци , односно за  нивното здравје и лесните повреди при  натпреварите.Ова младо и талентирано момче е студент  на медицинскиот факултет во Скопје. Моментно е во Црна Гора со македонската женска ракометна репрезентација.За него велат  дека е најдобар во неговата професија. Инаку тој е исто ракометар,но поради љубовта кон медицината, се определил за физиотерапијата.