Круната некогаш беше симбол само на аристократите,односно ја носеле кралеви,кралици,војвди, принцови и принцези, луѓе со сина крв.Денес,години подоцна, круната стана моден додаток , кој славните личности го наметнаа како мода. Па така модните дизајнери, секој со својот стил, направија не толку скапи круни кои ги красат главите на многу филмски и музички ѕвезди.Еве неколку од нив..