Цените се во просек 2.000 евра од ноќ, по лице, па може да се окарактеризира како патување за луѓе со подлабок џеб.

Познатиот воз е подготвен за луксузно патување, кое е планирано за 2023 година. За време на патувањето, кое започнува во Италија, патниците на возот „Ориент експрес“ ќе имаат можност да посетат неколку европски дестинации, во кои покрај Париз, спаѓаат и Сплит и Истанбул.

Се чини дека „Венеција-Симплон Ориент Експрес“, воз кој сообраќа на релација Венеција-Лондон, наскоро ќе победи на натпреварот. Планирано е во текот на 2023 година да се активира возот „Orient Express La Dolce Vita“.

Новата железничка услуга е во сопственост на компанијата „Акор хотел груп“. Со право се верува дека интересот на современите патници ќе биде голем, иако цените не можат да се класифицираат како поволни.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ARTEMEST (@artemest)

 

(Telegraf.rs)