Кучето е единственото милениче кое е несебично врзано за својот сопственик. Затоа, тој успешно комуницира со својот сопственик преку различни гестови

Во последниве години, во Америка се користат копчиња за да му помогнат на кучето точно да му се обрати на сопственикот.

Ова се алатки кои обично се користат за да им се помогне на децата и возрасните со комуникација со оштетен говор.

Така комуницира Луна, женски минијатурен австралиски овчар.

Кога ќе го притисне копчето „третирај“, таа очекува сопствениците да и дадат нешто многу вкусно.

Видеото кое се појави на Инстаграм во кое Луна бара награда ги освои срцата на нејзините следбеници, а веруваме дека ќе ви се допадне и вам.