Јелена Карлеуша на Божиќ го пријавила сопругот Душко Тошиќ дека ја претепал. На местото на судирот пристигнала полициска патрола која утврдила дека Тошиќ, наводно, прво ја плукнал Јелена, а потоа и удрил толку силно шлаканица што и го отсекол лицето. А сега Душко Тошиќ за прв пат во оваа прилика се огласи на својот Инстаграм профил.

– Почитувани следбеници, пријатели и членови на медиумите. Обично не сакам да се обраќам во оваа прилика бидејќи сметам дека моето име, лик и дело треба да се поврзани исклучиво со спортската приказна и добрите хуманитарни дела. Го следев она што го објавуваат повеќето медиуми и затоа сум принуден да се обраќам на овој начин

 

– како што гледате дека секаде сум претставен како насилник и во секоја титула сум полошата страна. Јас сум првиот од оние кои не поддржуваат насилство и никогаш не сум го употребил. Луѓето кои ме познаваат знаат дека сум човек кој секогаш се труди да биде џентлмен каде и да е и што и да прави. Затоа сакам да знаете дека и овој пат ќе си останам доследен на себе, и ќе чекам ветерот да помине покрај мене