Униформите, без разлика дали се за прва помош, воен персонал или вработени во Дизниленд, служат за важна цел. Носењето униформа му помага на поединецот (или група на поединци) да се истакне во толпата, така што тие можат лесно да се препознаат и исто така да се разликуваат по услугата што ја прават. Тие исто така може да се носат како дел од единица или тим. Спортските тимови би изгледале непознато без нивната поставена униформа. Но, запомнете, за секоја униформа со одличен изглед, има еднакво чудна, како што ќе видите во продолжение