Општо познат факт е дека чајот од камилица има многу широк спектар на лековитост.

Наместо да користите медикаменти за смирување и за намалување на нивото на стрес во организмот препуштете го тоа на ефектите од консумирањето на чајот од камилица.

Овој чај не создава зависност и не е штетен за организмот, го зголемува нивото на глицин во организмот што ги опушта нервите и мускулите.

Затоа, доколку почуствувате стрес или несоница, направете си чај од камилица и после неколку минути од консумирањето ке исчезнат.