Пејачот Мухарем Шербезовски еднаш во својата исповед изјави дека повеќе од пет децении бил лудо вљубен во покојната Есма Реџепова.

Сепак, малкумина знаат дека тој како тинејџер бил во врска со покојната Есма, за која дури неодамна зборуваше.

Foto: Nikola Tomić

– Тоа беше многу одамна, кога имав 12 години. Настапував во разни културно-уметнички друштва во Македонија и во една прилика запознав една млада, расна девојка која беше повикана таму да преведе песна што ја пеев на ромски, а другите не ја разбраа. Тоа беше Есма. Јас веднаш се заљубив во неа, а таа се заљуби во мене. Дури подоцна тоа го призна во некои весници кога ја прашаа за мене. Нашата љубов згасна затоа што станав неподнослив, веројатно затоа што станав познат и популарен пејач. Јас и Есма бевме циганчиња Ромео и Јулија – изјави Мухарем пред извесно време за Kurir.rs

Мухарем им помогна на многу колеги кои сега имаат успешна кариера на сцената. Една од нив е и покојната Уснија Реџепова.

Извор: telegram.rs